Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo.

Smučišče

ŠENTJOŠT

  • Domov
  • Dejavnosti
  • Šola smučanja

Začetni in nadaljevalni tečaji

Alpska šola smučanja

Za tiste, ki vedo, da za učenje nikoli ni prepozno, nudimo začetniške in nadaljevalne tečaje v popoldanskem času med 16.45 in 18.15, izjemoma dopoldan (po dogovoru). Če termin tečaja zajame soboto in nedeljo, je le ta med 9.30 do 11.00.

Pod vodstvom učiteljev smučanja boste ugotovili, kako zabavno je lahko smučanje in kako lahko ga je obvladati.
Začetni tečaji se izvajajo na manjši nizko vrvni vlečnici, dolžine 80 m, nadaljevalni tečaji pa na večji - krožniki, dolžine 175 m.

Za začetni tečaj je zaželjeno vsaj plužno ustavljanje otroka. Obseg tečaja je 8ur. Praviloma 4x2 šolski uri, z vmesno pavzo v kateri udeleženec prejme brezplačni čaj.
Na koncu tečaja organiziramo zaključek tečaja, kjer otroci prikažejo staršem pridobljeno znanje (v obliki simboličnega tekmovanja med veleslalomskimi vratci - ni obvezno). Po prikazu znanja vsak udeleženec prejme priznanje v obliki diplome.

Preberi več

Individualni tečaji smučanja na snegu

Ta način poučevanja je zelo primeren za popolne začetnike(min starost je 3,5 let). V sklopu individualnih tečajev se prilagodimo znanju vadečih in nudimo učenje do najzahtevnejših oblik smučanja.  S takim pristopom tečajnikom omogočimo kar najhitrejše osvajanje znanja in napredovanje.  

Preberi več